Локация

Местоположение и достъп

Локацията на комплекса е много привлекателна – намира се само на 15 минути от центъра на столицата и в непосредствена близост до 3 спирки на Софийското метро.

Огромно предимство е и близостта до Нов български университет, а също и минаващият наблизо Околовръстен път, който осигурява безпроблемно придвижванe до всяка точка на града.

Живущите имат бърз достъп до центъра, посредством новоизградената метростанция и главните булеварди.

Локация

кв. Овча Купел
ул. Франкофония

С кола

На 15 минути с кола
до центъра на София

С метро

Метро – на 300 метра
спирка „Мизия“

С автобус

Автобусни линии
59, 60 и 73

Квартал „Овча Купел“ – доброто място за живеене

Изобилието от зеленина, ниското застрояване и прекрасната гледка към Витоша планина – всичко това прави района привлекателен и предпочитан за живеене.

Бягството от пренаселените места със сигурност прибавя стойност към привлекателността на „Овча Купел“. В сърцето на старата част на квартала се крие парк, който е добре устроен и изключително подходящ за разходки и отдих. В близост се намира и стадион „Славия“. Един от най-старите и големи райони на столицата. Разположен в южната част на столицата, той комбинира старо строителство и еднофамилни къщи. През последните години се наблюдава динамично развитие и строителство на нови модерни сгради. Районът се отличава с добра и постоянно обновяваща се инфраструктура. Намиращ се само на 6 километра до центъра на града и наличието на метро станция „Мизия“, го правят несравним с удобната си локацията в динамиката на града. 

„Овча Купел“ предлага богат избор на висши учебни заведения и гимназии, като кварталът се нарежда на второ място по брой след Студентски град.

Удобната локация и балансираните цени на апартаменти, превръщат апартаментите в сградата на „Francophonia Residence” в добра и дългосрочна инвестиция.

  • Нов български университет
  • Висше строително училище „Любен Каравелов“
  •  Висше училище по застраховане и финанси
  • Франкофонски институт по администрация и
  • управление
  • Професионална гимназия по електроника и
  • автоматика
  • Професионална гимназия по селско стопанство „Бузема“

Образователен център

Транспорт

В района минават трамваи 4, 11 и автобуси 11, 60, 73, 102. През 2021 г. са пуснати в експлоатация три метростанции, които са част от Линия 3 на Софийското метро.

Една от най- важните ползи е значителното намаляване на времето за пътуване до центъра на града – само за 10 минути.

Една от столичните автогари е разположена в едноименния квартал – автогара „Овча купел“, като оттам тръгват множество автобуси за екскурзии в планина Витоша.

bg_BGБългарски